2 juni 2012

nya mobilen

mannen tycker jag vore få en ny mobil sen har mommo o morfar varit över o nu väntas faster med sandra kommer över kram till er alla

1 juni 2012

förbannad.

Arg, förbannad är bara för namnet.

Hur kan dom göra en sådan stor skillnad varför har vi inte alla samma , Olika handläggare men samma sjukdom men ändå sådan skillnad.

Från och med denna månad så halveras min inkompst med 10 000 kr i måndaden, vilket kommer att kännas ljust nu när mannen inte har fått i gång sitt ersätting från Akassa eller jobbet, så vi lever på min inkomst som bara kommer att räka till räkningar. som tur är att vi är sparare så vi har så vi kan klara av såna här svårigheter som kommer i våran väg.

När man får ett barn med allvarligt sjukt barn så får man gå hemma gemensamt i ca 1 år efter det så ska en mamma eller pappa vara hemma för då går man över på tabletter och man ska börja leva som svensson familj i gen.

Mannen har då gott på vabb / tillfälig föräldrar penning. och jag som inte har jobbat får då någe so heter Vård av barn.
När man får Vabb som mannen fick så får man inte jobba utöver det. Men som jag som får Vårdbidrag kan jobba upp till heltid om jag så vill,. Vet inte om jag tycker det är rätt att kunna det men så är lägget.

Så varför är man arg och besviken på systemet,

Vill inte bli ovän med någon men jag vill berätta hur systemet är .

Finns då en familj med en man som jobbar heltid som nu har fått rätt beviljat att få full ersättning från vårdbidrag.  Vi har dok olika handläggare och min kurator tycker deta låter hellt undligt.
När man även har vårdbidrag får man ut på försäkringsbolaget. Vet dok inte om alla försäkringsbolag har så, hell eller halv, så i denna fall får denna man lön, vårdbidrag samt då från försäkingsbolaget.

Som sakt han jobbar vad gör jag ,,, Jag har då fått mitt sänkt med halva samt att jag har min son hemma med sjukdom som jag får erätting 25 % och Cassandra 50% och jag vårdar mina två hella dagarna 24 timmar om dynget . Ser ni nu hur sjukt systemet är jag är hemma och denna man jobbar och får ut mera.

Så nu är det fan krig kommer att gå vidare med deta. för jag vill ha samma rätt som alla andra samt att jag vill hjälpa dom som kommer att hamna precis där vi är och Försäkrings kassan ska fan ha samma regler och alla för alla. behövs det gå till tidiningen så blir det så för jag vill ha samma rätt.


Som sakt jag vill inte förstöra eller göra mig ovän men känner mig besviken på systemet.

31 maj 2012

Maximilliam 2 år

Om någon timme så Föddes Maximilliam för 2 år sen vad tiden rullar på redan stor och kan saker själv mammas lilla pojke.

Grattis Maximilliam på 2 år dagen.

29 maj 2012

God dagen....

I söndags var det kalas mer om det kommer det lite senare.

I går måndag så var det tandläkarn på listan att göra . laga ett håll kanske ta bort en visdomstand och nervös var jag , har glömt hur det känns att dra utt tänder.
Men hon var så snäll och berättade steg för steg så lite lungare blev man , så i går drogs tanden samt ett håll lagat.

På morgonen var vi till ett ställe för att kolla om våran Ac var trsaig eller om det var slut på gasen och ,den var inte trasig men hell tom var den, så 1200;- men nu har man en fullt fungera Ac som kyler. '
Träffade på väninnan vid hennes jobb och då sa vi att cassi kanske har vattkopps utslag och då kläcker hon ur sig att hon inte har haft vattkoppor och det säger hon nu när hon har träffat cassi 3 gånger.

Så vi får se om det blir någe eller inte.

Även provtagning i går på tjejen och det togs i bilen och fort och smidigt.