3 december 2010

varför är jul kalender redan på dag 4

Jul kalender fick komma en dag tidigt som jag inet kommer ått någon internet under kommande lördag så detför är det dag 4 utte redan...

Vi ska åka till min bror i rimbo och hälsa på och sova över med maxi dom andra två åker till min pappa och sover över. men vi hade fått vart hell barn fria men det känns bättre med att ha med maxi som han är så liten. kan vara myssigt med att komma i väg ...

Julkalender Dag 4




Wienernougat, cirka 60 stycken

Ingredienser
100 gram flagad mandel
250 gram nougat
125 gram mörk choklad

Gör så här
Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med nougaten i vattenbad. När blandningen smält helt, rör om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll smeten i formen och låt stå i minst 3 timmar att stelna. Skär nougaten i avlånga bitar, cirka 1,5x3 cm. Förvara i kylskåp.

Julkalender Dag 3



Hasselnötspraliner, cirka 40 stycken

Ingredienser
300 gram mörk choklad (kakaohalt 70%)
1 sats hasselnötsmassa (se recept här) eller 100 gram färdig
cirka 140 gram hasselnötter

cirka 40 små folieformar

Gör så här
Smält 75 gram av chokladen i vattenbad. Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen. Ställ kallt för att stelna och pensla sedan på ytterligare ett lager.
Rulla hasselnötskrämen till små kulor och tryck ner i chokladformarna, eller spritsa i nutella. Fyllningen ska fylla drygt hälften av formarna. Tryck ner en eller två nötter nu, eller spara dem för att trycka fast på toppen. Smält resten av chokladen. Spritsa eller använd liten sked och täck pralinerna med ett lock av choklad. Tryck försiktigt fast en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna.

2 december 2010

julkalender dag 2



Mörk chokladtryffel, 12-14 stycken

Ingredienser
100 gram mörk choklad, kakaohalt 70%

1 dl vispgrädde
20 gram smör

Dopp
50 gram mörk choklad

Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll den över chokladen. Rör om tills all choklad har smält och klicka därefter ner smöret. Rör till en jämn smet, låt svalna och låt sedan kallna helt i kylskåp. Forma till små bollar och sätt tillbaka i kylskåpet igen. Smält chokladen och rulla tryffelbitarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kyl.

1 december 2010

Julkalender Dag 1


Leilas Rocky Road, cirka 20 stycken

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %,
2 påsar dumblekola,
2 nävar mini marshmallows,
3 dl salta nötter,
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här:
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Låt svalna något. Blanda samtliga ingredienser med den smälta chokladen.
Häll ut blandningen, cirka 3 cm tjocka, på en bricka med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Här använde jag faktiskt en brödform som även gav stöd och formade fint. När kakan har stelnat skär upp den i stänger.

Ett Ögonblick (Dag 8)

Vet inte rikigt vad jag ska svara på denna men ett ögonblick i morre var att jag kom nästan 15 min sent ...

och ett ögonblick senare så var det dax att hämta hem villdingarna

Min bästa vän ( Dag 7)

Jag har ingen bästa vän alls ...

På yngr dagar hade jag någon men inte som jag är med i dag,

Det finns en tjej som jag har varit vän med i 13 år och som jag forfarande träffar än id ag och är Gudmor till min dotter Cassandra,
Det är cia Vi börjaade träffas på gården som stället kallades vilket var då hemma hos min pappa hon var på samma ställe och mina och hennes bröder lekte. Vi hängde varje sommar men under vinter och skol tiden så umgiks vi ingting men så fort sommarn kom så var vi varje dag .
Vi har ett sånt för hållande som även om vi inte träffas på flrea månader eller prata med varandra så vet vi vart vi finns.... SEn så har man ju haft otroligt bra vänner men tider i livet gör att man förlorade några vilket är skitt tråkigt.

Så någon bästis har jag inte men en rikigt nära vän som jag verkligen håller i hårt.

29 november 2010

JAG VANN!!!!!

JAG VANN !!!!!!

En aladdin Choklad aks.......

http://bambi.blogg.se/ Tack bambi.

en bra start på dagen får man hoppas att den fortsätter lika bra...

6 månader gammal


Min babys har blivit gammalredan 6 månader och tiden det gör då allt för fort fram.
Var ju som i går han kom och nuredan så stor kan äta lite mat gröt .. välling och så snart kan han krypa urs och mina rynkor börja komma allt fortare... Anti rynk kräm är som gäller.

Ikea...

I morgon blir det en bil resa till ikea igen kanske ni tycker men denna gång är det viktiga saker eller halft men deta är något som ska med hem om nu allt fins när man kommer.

Ett nyt tv bort ska inhandlas för att vårat är litet och vi vill ha någon större men inte förstor. så denna kommer att passa 199:-
Så klart har vi gu en matta men den ska in i vårat nya sov rum så denna kommer att passa under vårat nya tv bort 195:-


Sen denna kanske ni tycker inte är nödvändig , nä det kanske den inte är men denna vill jag ha i mitt hörn så jag kan ha min frukt skål samt lite extra förvaring. 399:- om jag inte mins fel.
Samt över denna ska 2 hyllor upp som mina kokböker ska stå på ska bli så fint.


Denna säng ska med hem till mig .... den är inte hel vit men denna kommer att passa .
det är ribbbotten och så är det en maddras och skydd. 995:- för ramen 995:- för madrassen
120:- för skyddet 195:- gånger 2 . nu kanske mannen slipper att få ont i ryggen.


Sen förra gången på ikea så handlade vi inte med denna fina juvliga liten sak men denna gång ska den med så bar för det finns den säker inte heller men håller tummarna.
Den ska pojkarna få ha i sitt tak ....

Min dag (Dag6)

Min dag!
TRött sliten 3 barns mamma som älskar sina barn men som man inte orkar rätta sig efte dom regler som finns...
Mina barn har nog slutat lyssna i allafall hemma men borta går det mycket bättre.
Min dag har gott utt att betala räkningar skitt tråkigt när man sr att inte mycket blir kvar att röra sig med som vi inte har någe bra inkomst (hallå nogon som har någe extra till mig kan plinga)
Nåja nog om deta så har mannen och jag i dag sökt 2 jobb var men dom är då i väserås men det är iallafal någon ting ...
I dag har jag verkligen förökt till att bättra mig och mina stunder riktade till barnen,
Min dag har oxå gått ut för att planera en resa till Väserås för att in handla en ny säng soff bord samt lite smått och gott så man har barn vakt samt bil och kärra
planera resan till min bror i Rimbo som ska bi på lör-sönd med över nattning och så planera så dom två äsla ska vara hos sin mormor och morfar. Det är så mycket i mitt lilla huvod att hålla redan på .... deta kanske låter konstigt men att vara arbetslös /mamma /pappa ledgit är mycket jobbigare än att jobba med alla papper och jobb och datum och tider att passa ...
Nåja en liten slut at min dag har ni nu hört....

28 november 2010

Vad är kärlek (dag5)

Vad är kärlek ?

Kärlek för mig är någon som jag verkligen älskar som jag bara vill försvinna med och bara vara känna personen uttan och innan till att kunna vara mig själv . Min älskade man är min kärlek men så klart är det änu större kärlek till mina barn som alltid kommer att vara.....