I går vart det barnen var hemma från dagis för cassi hade feber på morgon så i går samt idag har hon haft till och från feber från 38-till 40 vilket inte är bra så jag hoppas att det bara blir feber och ingen ting annat får tiden utt visa.
Vill bara säga och hoppas att vi har turen på våran sida och att början på 2011 kan bli bra. men säger inge mera men håll tummarna.
Berättar mera om det blir och händer saker.
I dag har då Dannes syster sin födelsedag men inge firradne tråkigt inte få träffa sandra någe.
Men men hon får man träffa när tomten kommer och om det så är det bara EN VECKA kvar så tiden går för fort fram. min pojke blir hella 7 månader på nyår. och ny år ska firrar med goda vänner med barn så vi blir 10 st så det ska bli både roligt och roligt.
Och mannen jobbar ljust nu extra på kurren så det var i går och idag sen blir det i mellan dagarn och då har jag valt att barnen ska vara hemma så då blir vi själva men då har man kanske någe at göra med dom nya leksakerna..... hoppas
Nä nu grinnar den miste dax att ge mat hej så läng.e
17 december 2010
1000 inlägget.
Deta är mitt 1000 inlägg på denna blogg .... och jag har haft bloggen i 2 år nu så men tiden går fort... ska nog försöka hitta mitt första in lägg....
''
http://daimbiten.blogspot.com/2008/04/skit-dag-idag.html
Det var mitt första in lägg i bloggen april 2008 så det var ett tag sen.
''
http://daimbiten.blogspot.com/2008/04/skit-dag-idag.html
Det var mitt första in lägg i bloggen april 2008 så det var ett tag sen.
Julkalender Dag 17
INGREDIENSER
Satser (à 60 st)
TILLAGNING
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.
Koktid 20-30 minuter beroende av hur bred kastrullen är (bred = kortare tid).Kolan är klar när temperaturen nått 124°C. Testa genom att göra s.k. kulprov.
Riv skalet på apelsin och rör ner. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från värmen. Chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen smält helt.
Klä en form (cirka 18x20 cm) med smörpapper. Häll smeten i formen. Låt smeten kallna. Skär i bitar cirka 1,5 x 4 cm. Förvaras kallt.
16 december 2010
Julkalender Dag 16
INGREDIENSER
Satser (à 25 st
TILLAGNING
Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
Ös upp i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan kallt.
Julkalender Dag 15
12 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1.25 dl strösocker
100 g smör
1 st ägg
0.5 tsk salt
0.6 pkt jäst
1 paket saffran
russin
1 st ägg till pensling
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan över mjölken. Låt det svalna till 37 grader och häll då i matberedaren. Smula i jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt då saffran, salt, socker och ägg.
1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan över mjölken. Låt det svalna till 37 grader och häll då i matberedaren. Smula i jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt då saffran, salt, socker och ägg.
2. Blanda i hälften av mjölet. Tillsätt sedan mjöl decilitervis tills degen känns lagom fast.
3. Kör degen på mellanväxeln i 8 minuter eller knåda den i 15 minuter. Låt degen sedan vila i rumstemperatur, övertäckt med en handduk, i 30 minuter.
4. Skär degen i bitar om cirka 60 gram. Forma först till runda, sedan till något avlånga stycken. Låt dessa vila någon minut.
5. Rulla ut degstyckena till avlånga strängar, cirka 30 centimeter långa. Forma dessa till lussekatter. Använd mjöl om degen fastnar.
6. Lägg lussekatterna på en plåt med bakpapper. Tryck in russin i vardera ände.
7. Jäs under handduk i ca 45-60 minuter. Katterna ska växa till dubbel storlek. Sätt ugnen på 230 grader. Knäck ett ägg i en kopp och rör ihop lätt.
8. Pensla försiktigt med äggstrykning och baka av dem i cirka 6 minuter. De ska vara ljusa.
9. Man kan också dela degen i 4-5 bitar och göra längder av dessa. Kavla ut, bred ut smör och pudra med vaniljsocker och lägg på russin. Rulla ihop till avlånga längder, klipp flikar och jäs längderna. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och baka i 200 grader i 12-14 minuter.
LCHF böcker
14 december 2010
Julkalender Dag 14
Sirapskakor ca: 70-80 st
200 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 tsk bakpulver
ca 5 dl mjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
3. Rulla till fingertjocka längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Tryck försiktigt ut rullarna med en gaffel.
5. Grädda i ca 10 minuter. Dom ska vara ganska ljusa i färgen, inte för gyllenbruna.
6. Skär direkt upp längderna till kakor, skär dom på snedden.
7. Låt svalna och njut.
kort om allt.
Hallåååå
Fan tiden går för fort fram och ingen ork rikigt att skriva men har ju allafall uppdaterat sida med lite julkalder tips på bak och godis .så jag hoppas det har varit hellt oki.
men tänkte lägga utt ett klipp på video men den vill inte funka så nu får ni deta att läsa i stället.
Mannen frågade eller mera ssa att ja var tvungen att forsätta mitt skrivande om mina 30 dagar vilket jag ska ta och göra så det ska skrivas id ag så får se när det kommer upp ...
och jag måste ta hand om disken innan barnens lek kompisar från dagis kommer över och leker men vill fan inte ta den men det är inte massor så är det jag som diskar så för svinner det fort men hade mannen gjort hade det tagit hella dagen / nä inte hella men en stund längre/
Men nu så ska vi se om jag ska lägga upp lite bilder på en själv egot, men jag som varkligen hatar kort men det är lite roligt i bland när man får hålla på själv uttan någon ser på.
Väntar även på att någon ska kolla min spis så vi kan steka gämt på spisen så får se när han kommer hitt och mannen tränar och två är på dagis och den minste han sover.
Fan tiden går för fort fram och ingen ork rikigt att skriva men har ju allafall uppdaterat sida med lite julkalder tips på bak och godis .så jag hoppas det har varit hellt oki.
men tänkte lägga utt ett klipp på video men den vill inte funka så nu får ni deta att läsa i stället.
Mannen frågade eller mera ssa att ja var tvungen att forsätta mitt skrivande om mina 30 dagar vilket jag ska ta och göra så det ska skrivas id ag så får se när det kommer upp ...
och jag måste ta hand om disken innan barnens lek kompisar från dagis kommer över och leker men vill fan inte ta den men det är inte massor så är det jag som diskar så för svinner det fort men hade mannen gjort hade det tagit hella dagen / nä inte hella men en stund längre/
Men nu så ska vi se om jag ska lägga upp lite bilder på en själv egot, men jag som varkligen hatar kort men det är lite roligt i bland när man får hålla på själv uttan någon ser på.
Väntar även på att någon ska kolla min spis så vi kan steka gämt på spisen så får se när han kommer hitt och mannen tränar och två är på dagis och den minste han sover.
13 december 2010
Mini muffins formar
Julkalender Dag 13
Man använder bara ett paket med pepparkkaksmix och fyller småformar (såna som är till för knäck). Man kan enkelt spritsa ner smeten i formarna eller använda en tesked. Fyll dom bara till hälften och ha dom inne i ugnen i ca 10 minuter.
Saffransfrosting:30 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm färskost
1 pkt saffran
3 dl florsocker
Rör ihop allt och låt stå en stund i kylen innan du spritsar eller brer på den.
12 december 2010
Lussebullar med vit choklad
Saffransbullar med vit choklad ca 50 stycken:
50 g jäst
50 g jäst
6 dl mjölk
1 g saffran (två kuvert)
175 g mjukt smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca16 dl vetemjöl
Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och låt svalna.Smula ner jästen i en degbunke och slå den kalla degvätskan över, blanda tills all jäst har lösts upp. Skär det mjuka smöret i små kuber och tillsätt dem, några i taget. Blanda i ägg, socker och salt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.
fyllning:
400 g vit choklad
400 g vit choklad
ca 200 g mjukt smör
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt igenom den. Dela degen i två delar. Kavla ut till en tunn platta och bred ut hälften av det mjuka smöret. Hacka den vita chokladen i riktigt små bitar och fördela hälften jämnt över smöret. Rulla ihop till en rulle och skär i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Upprepa med den kvarvarande degen. Lägg dem i bullformar och låt jäsa i cirka en timme. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.
Bullarna är som allra godast lite varma, så glöm inte att värma på den lite innan du serverar dom!
Bullarna är som allra godast lite varma, så glöm inte att värma på den lite innan du serverar dom!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)