17 juli 2010

varför?

Varför är man såg svag för det goda som fins hemma.

Vist så får man ta en dag med det goda men det blev lite i går och idag känner mig skitt ljust nu.
Jag hatar med mig själv att jag åker dit på det hella tiden önskar att min goda sida var starkade än den som ger med sig hella tiden ..

Men i dag har det blivit bakande till dopet sen så har det varit tråkigt för övrigt har inte varit utte i dag någe med barnen vilket vi har kännt av mera gap och skrik så i morgon om det inte spör regnar så ska vi träffa några från dagis och leka lite vilket ska bli roligt och skönt att komma utt så får barnen leka av dig. för sanrt klagar man väll över regn och dålig och kallt välder så kanske det är bäst att passa på så mycket man kan innan det blir höst /vinter.

Tvätten är i allfall klar för denna vecka så det är skönt mannen trodde inte det kunde bli någe tvätt på en vecka när man går snäppet naket hemma så men det blev 4 maskiner tvätt.

Så får se vad man bloggar om i morgon kanske ni har någe förslag.

celluliter känner du igen dig?

Celluliter

Celluliter i en hudläkares ordbok är framförallt en bakteriinflammation i underhuden. Men det är inte bakterier det här inlägget kommer handla om utan om celluliter i vardaglig bemärkelse, alltså de små fula och ovälkomna groparna som bildas i huden. Dessa beror på ett ojämnt fördelat fett i underhuden. De är väldigt få män som drabbas av celluliter men förekomsten är ytterst vanlig hos kvinnor.

Bidragande faktorer

Celluliter tros bero på ett flertal hormonella faktorer och livsstilsrelaterade problem. När det gäller hormonerna är forskningen på området inte helt entydig men östrogen antas spela en dominant roll när det gäller formandet av celluliter men även insulin (som frisätts framförallt när man äter kolhydrater) och olika ämnesomsättningshormon medverkar. Stress, felaktig kost, för lite motion och rökning är också bidragande orsaker.

Rökning gör huden oelastisk och mer benägen att bilda celluliter. Man behöver inte vara överviktig för att ha celluliter utan man kan vara helt normalviktig och även till och med underviktig. Det finns olika grader av celluliter graderade efter hur allvarliga de är.

Grad Ett

Celluliterna syns enbart då man klämmer ihop huden vilket är ett tecken på för hög vätskehalt i vävnaden.

Grad Två

Celluliterna är nu synliga när man står upp, vilket beror på att slaggprodukter, fett och vätska klumpats ihop i vävnaden.

Grad Tre

Celluliterna syns nu även när man ligger ner. Slaggämnena tillsammans med fett och vätska bildar en fast massa. Att nå ända hit är allvarligt då celluliter är ett tecken på dålig blockcirkulation.

Hur man blir av med sina celluliter?

Allt lagrat fett är inte skapt jämlikt. Som ni säkerligen märkt när man går ner i vikt finns det “omöjliga” områden, ofta runt höften, låren och rumpa, där fettet vägrar släppa. Detta beror på att fettceller vid olika delar av kroppen stimuleras olika väl vid fysisk aktivitet. Förenklat så är det så att där blodflödet är som sämst så är också frisättningen av fett sämst.

Den automatiska frågan man ställer sig är hur man kan förbättrar blodflödet och frisättningen av fett i dessa områden.

Självklart fungerar konditionsträning och styrketräning men ofta är det i sig inte tillräckligt för att få ett bra resultat. Jag har märkt att regelbunden bindvävsmassage/idrottsmassage är ett väldigt effektivt komplement till bra kost och träning. Bindvävsmassage är för de som inte vet en hård form av massage som har till syfte att lösa upp lagrade slaggprodukter, förbättra blodcirkulationen och förbättra muskelsmidigheten.

Man kan även smörja in problemområdena med ett liniment innan träning för att öka blodgenomströmningen ytterligare.

Genom att träna ofta och äta en kalorireducerad diet så kommer kroppen att frigöra fett och detta gör det befintliga fettet mjukare och inte lika benäget att bilda gropar. Ju mindre fett som är lagrat på problemområdena desto mindre blir även groparna och slut till försvinner de om fettnivån är tillräckligt låg.

Det är viktigt att komma ihåg att kroppen konstant förbränner gammalt fett och lagrar nytt, även när du går ner i vikt. Alltså har vilken typ av fett du får i dig inverkan på om du får celluliter eller inte. Tumregeln här är att ju mjukare fett desto mindre risk för celluliter, jag rekommenderar ett dagligt tillskott på 3-5 g Omega-3 (Myo-D är den Omega-3 mina klienter brukar använda sig av) alt. en portion fet fisk som t.ex. lax, makrill, osv.

Det är även bra att smörja in huden varje dag för att den skall hålla sig elastisk, speciellt om man är rökare.

j*kla kamra

J*kla kamra allså ... blir så förbannad varje gångden inte vill starta och man vill ta kort ... det är för vamt för den den ger sig alltid på sommarn.... och hur ska det bli på dopet kommer det inte funka då och inga kort blir tagna alls. så min framtis present är att skaffa mig en rikigt kamra som kommer att funka. Funkar din kamra i denna värme? och vad har du för kamra?

16 juli 2010

kort till kuriren

Jag ringde till den otgraf som gör kort till tidningen och nu är det bokat som nästa vecka och då ska jag prata med med honom om att jag kanske skulle vilja ta kort på hella familjen med två förstoringar men undrar om man får dom övriga på cd som man kan ta med hem. vore roligt att sätt upp kort på familjen. Så är är lite tankar om hur jag vill att fåra familje bilder kan se ut.










cape cake

Dopet kryper sakta fram och det är snart dax att förbereda det man ska och så bakningen ska göra under nästa helg och jag hoppas vi får låna lokalen och att den är ren för den var inte det ljust nu så en städ bolag skulle komma under veckan o kommer dom så kan vi ta den under helgen. så då kan man fixa på lördag och ta ditt det mesta, frågan är kan man göa cape cake dagen inna elller måste man göra det samma dag? Någon som vet?





15 juli 2010

nu kanske man mera förstår varför humöret och socker suget kommer i från dom senaste dagarna till och från Ordet (röda veckan ) så energin och lust till någe är nere på noll och så är jag så trött nu hella förmiddagen fick gå upp 2 ånger en kl 2 sen kl 5 så en hel natt har man inte fått sova. så vi får se hur dagen blir...

Fotografen är nu bokad så nästa torsdag blir det att vi går ditt ska även ringa om en lokal här i när heten eller min pappa får göra det ska gnatta lite på honom så han ringer i dag!

FÖr att vara hemma u när vi ca 25 eller mera så blir det tajt hemma med 4 små barn oxå så det behövs en lokal... hoppas hoppas det går och den är ledig.

försäkrings kassan

280 plats hade man när man började ringa till försäkrings kassan för mannens skull och ni efter 20 min så är man på plats 36 så det går framåt men inte fort nog när man har en annan tid att passa. nu får man se vad det är för fel han har gjort så vi kan ändra det.
Hoppas jag kan ringa för honom men det har jag gjort för men kommer det att gå nu?

Lunchen blev advokada med rök röran från i går och en lag bitt och mätt blev man .

kläd provning

Depremerad eller lycklig?

Testade lite kläder som jag viste hängde och jag hoppas en dag jag kan ha igen.
Ett par nya byxor som jag handlade när jag fick Cassi vilket då jag vägde 74 kg och i dag väger jag då 10 kg mera men det var så att jag kunde ha dom och knäppa men jag tyckte inte om att dom satt så högt över magen nästan så dom hamnade under bysten , testade även en kläning och det behövs det säker 10 kg för att den ska sitta bra... sen har man två snygga kjortor som jag vill använda och då behövs det säker 5 kg för att jag ska trivas uttan att det blir små skick håll i mellan knapparna.

Så är man glad över det eller är man llite nera hade hoppas att det skulle sitta bättre men i dag får man sin dom för vi ska i dag till bvc och väga alla inklusive mig så vi får se hur dagen slutar ,
Sa till mannen i går att om jag inte har gott ner någe så blir det en tröst glass när vi kommer hem har jag gått ner blir det ett glas vatten med päron som fika så får se vad det kan bli!

14 juli 2010

recept

kvälls maten i dag onsdag blev köttfärs fyllda paprikor och det vart skitt gott.

Lunchen i dag onsdag blev advokado med räk gega mojja till skitt gott och mätt blev man .
Middagen tisdag blev brocolli gratäng med mozzarela ost parmesan ost ägg och det blev gott och så hade vi kött till smaskens.
Recept:
4 ägg
450 g feta ost
100 g mozzarela
1 dl cream friach
400 kokt brocolli
salt peppar.
koka brocolli mica slätt eller mindre bittar ( det får man göra som man vill med)
sätt ugnen på 225 grader
blanda allt och häll i formen och in i ungen ca 20 min tills det har fått färg.



13 juli 2010

i går promenad och dag träning framöfr tv och hantlar och fan vad et ran och is kall dusch blev det sen och det var så skönt där skulle man kunna ha ståt hella kvällen ...

I dag har det varit mera gapigt mellan barnen så jag hoppas det kanske kan bli en lungnare dag i morgon som vi ska till bvc och sen får man se om man stannar på en lekpark.

Så i morgon blir det promenad på kvällen när dom två älsta har somnat som både mannen och jag vill träna i morgon.
träning i dag i vilsta om man vill gratis kl 19 vet inte om jag pallar i denna värme att hoppa runt eller om jag bara ska tränna lite hemma framför någe vidio eller så fårs e... värmen tar verkligen för sig nu det är varmare inne än utte visar våran termometer vilket jag tor kan stämma men i dag blåser det kraftigt utte vilket har lett till att fönster har öppnas här hemma för vädring och lite vindar som fladrar genom rummet.

2 av tre sover middag... ingen apptit har barnen heller så men macka och banan fick dom i säng i allfall så nu blir det en gi äpple paj till fika med grädde till, I morgon ska vi till bvc och mätta den den lille och jag ska gå själv med 3 så det blir dubbel vagn med ligg del till och cassi får gå .

ska föröka väga alla och mätta så får se om det går. själv skam an ställa sig på vägen för det är vå veckor sen jag vägde mig.

11 juli 2010

en tidig promenad

Kan det bli varmare utte eller .... förökte gå och lägga mig efter kl 12 i natt men var knall vaken och i stället för att ligga och gli i taket blev det lite mera tv vilket lede till att jag somnade gick då tillbaka till sängen och somnade kl 1 kl 4 vaknade då lillen och ville ha mat gav honom och gick sen till sängen men kunde inte sova vilket i sin tur lede till att jag gick utt och gick kl 6 och det var så jäkla skönt att röra sig och dunka på mp3 spelare sen blev det nyttg frukost med gröt och banana kaffe samt ett ägg...

Skulle behöva göra en mat sedel för denna vecka ... åter kommer med det.

söndag

100 grader inne som utte vart fan ska man ta vägen? Trapphuset kanske det är där vi sa sätta oss för där är det svalt fast vi har två fläkar som går hemma så är det så varmt så man svetas bort hemma barnen är grinniga hella tiden och bar är ledsna det ända som hjälper är badkaret ljust nu så i morgon blir det att gå utt en stund på förmiddagen och sen sätta dom i bad karet och bada av sig mannen börjar jobba i morgon vilket jag känner att det är sönt att få in pengar men samtdigt skönt att ha hans hjälp under dagarna nu ... men deta ska nog funka det måste göra det ... nåja ska väll ge den lille lite mat så man orkar gå upp när man måste i morgon ingen mera sov morgon allså ...

Al och K var här och fika och lekte med våra barn i dag trevlig prat stund fick vi och jag hoppas vi kan göra det flera gånger. samt att barnen kanska kan leka lite mera i hop nästa gång..

vikt

Jag har inte nämt det så mycket i bloggen att man tränar och går och äter mera rätt hemma.
Nu äter man gi så det blir kött och olika sallader till maten och det tar på kroppen både på värmen humöret och socker tapparna jag får som man har ättit mycket godis och ni ingeting... men det går bra i går var det en gottar dag vilket man får ha för annars orkar man inte så i dag är det en vanlig dag men nyttig fika och mat så nu i veckan hoppas jag när vi ska till bvc att amn får se någe slags resultat på vägen och sen kunna berätta för er bloggar ehur det går men min vikt ner gång.

lördag

svetigt svetigt kan det bli värre svetet dryper och allt är klibbigt på kroppen .
Jag gick till afäären oc väll hemma var man hellt våt om linnet och byxorna.

SEnare på efter middagen bakades kakor med barnen samt gi godis som det kommer bild och recept senare. Mannen ville inte sitta inne så det blev besök till landet till dannes pappa och där tog vi var sin öl och cider samt blev bjudan på pizza eller vad vi ville men för mig blev det kebab sallad vilket var gott och lagom svalt. kl rann i väg så vi var inte hemma förres kl 22.30 men det var så skönt utte på kvällen det var då man kunde börja leva och göra saker uttan att dö i värmen,.