19 november 2011

Akuten

Vi ringde till farmor och bad henne komma och med illfart kom hon ...

Vad hände? Maxi var i hans rum kom och skulle springa från hans rum till vardags rummet. på vägen så låg det en filt och på någe sätt så for han framåt med nappen i munnen och vilket skrik det blev. så han blödde en massa ur munnen och hade så ont. vi packade in oss när farmor kom och väll där på akuten så har det slutat att blöda och i kassan på akuten fick vi som svar att dom inte kan göra , vi är välkomma tillbaka om han blir förvirrad , blöder igen. och sen fick vi tacka för oss och på måndag ska vi ringa tandläkarn och föräkrings bolaget. När vi kom hem så var han hungrig och satte sig och åt kebab och strips och sa inte ett ord om att det gjorde ont. och nu är han som vanlig och leker och gör dumheter.

18 november 2011

Det blev inge.

Vad det är trött samt allt ,,, var och kollade på bil medans farmor satt barnvakt till dom äldre. men så klart var den hög men inte stor nog . i dag tog vi beslutet att familje bil måste det bli, av olika anledningar. Men det är svårt att hitta en som ser snygg och allt annat klaffar.

Vi kom hem sent men vi fikade lite med farmor och så fick barnen läsa en bok och sen lägga sig . vi gjorde en pizza i ungen och fram med Apotekarnas julmöst ,,, första glaset för denna vinter. måste säga att det är skönt att det inte är snö till knäna och inte 10- ute, men det kommer säkert som ett brev på posten när snön och kylan kommer.

I dag har jag även lagt ett skam bud på en vagn får se om vi får någe svar eller inte. men hur långe brukar ni ha annonser ute innan ni går ner i pris?  Så i morgon ska vi lägga ut våran vibe på blocket och hoppas den försvinner från så fort det går så jag kan skaffa en annan vagn.

Sen måste jag säga det är svårt att hitta fina jul saker som kommer att passa hemma hos oss. men skamden som ger sig så ska jag hitta det jag söker.

17 november 2011

Ingen Bil eller Vagn

Innan natten slår till hellt så ska jag skriva ett inlägg.

Samma sak varje torsdag stick i fingret hos dagvården sen vidare till lekterapin. där fick cassi träffa sina kompisar samt att vi föräldrar får chansen att prata.

Vidar där i från vart det till Babyproffsen och där testade vi nog alla vagnar som fans. Testade emmascooter och det funkade inte alls. vi testade dubbel vi testa enkel. och alla slags men inte någon som funkar. den vi vet hon kan sitta i och är hjup är då easy walker så vi får se om det blir en dubbel igen eller vad det blir,

Sen då, bilar kräks jag på .... vad ska man välja vad behöver ha för att vara nöjda.. vad passar oss och inte .. ska man väljas efter vad bilar kostar varje månad eller ska man ta en bil som man gillar men är dyrare.??

Kollar på bussar .behöver vi ha så stort ... vi är ju bara 5
Suv: dom kostar mycket på alla viss. men snygga. Höga och rätt stora, Drag bil till husvagn
Kombi: Är inte höga kostar så där . lagom, stor i baken så man får in en dubbel och packning och utan vagn får man in massor. Och vad använder vi bilen till?? kanske ni undrar?

Vi använder bil till och från sjukhus vi använder den till affären , till släktingar, till nöjen på resor. Men vi har inte åkt så mycket resor med bilen som vi inte får in någon packning. så valet kanske för er är lätta men så svåra för oss. och vi måste snart bestämma oss för en bil inte alla bilar.

15 november 2011

Redan kväller och dag 2 i cortison behandling. och denna gång så är hon lite lugnare i sätt och känslor. vist så bubblar det i henne med men denna som idag är hon sugen på saker och sen osten har hon hittat .. hon har inte ätit ost sen ca 2 -3 månader. så nu är mer eller mindre allt gott. men mest så går rost mackor varmt i brödrosten.

I dag kom en dam från lekoteket och visade cassi några spel som vi lånar nu någe veckor men i framtiden så kommer vi nog inte låna någe från henne.Hon fick nog någe att bita i när vi visste att cassi gör puzzel som en 7-8 åring gör.  måste

Nu är det bestäm vi ska sälja och köpa nytt. (begangnat) så i morgon måste vi testa o  se vad det kan bli,
Så i dag blev det kort tagning och nu hoppas jag på att det kommer gå fort och lätt.

13 november 2011

ica maxi Jul 2011


Har ni alla fått hem ica maxi reklamen så kanske ni har sett dessa för dom var med där i tidningen.
Skulle vilja ha den översta i mitt kök och sen med två jul stjärnor och sen röda gardiner. försöker fortfarande hitta dom gardiner som jag vill ha.

Sen har vi ingen advents ljus stacke och denna med grön mossa skulle bli så fin ...

Vilken skulle ni välja.

Brio Race


Skjutstångshöjd  
100-109  cm
Sittmått  
28x25  cm
Ihopfälld  
90x53x36  cm
Vikt komplett vagn         
11,0  kg

Avtagbar och tvättbar sittklädsel. Vadderad klädsel med huvudkudde och mjuka armstödsdynor för extra komfort. Fotsäck, som skyddar mot väder och vind, finns som tillbehör.
Funktion
Ordentligt liggläge med automatiskt aktiverat huvudskydd. Stabilt chassi gör den lätt att manövrera. Kraftiga hjul för stabil färd som är lätta att ta av. Höj- och sänkbar skjutstång med teleskopfunktion, vilket innebär att även den längsta föraren har rätt höjd och plats för benen. Fempunktssele med vadderade axelkuddar ingår. Enkel att fälla ihop. Förvarings- och transportspärr. Ställbart fotstöd, justerbart i två lägen genom enkelt enhandsgrepp. Fjädring på bakhjulen. Rymlig varukorg.

Det finns i anttraci grå ram sen finns det i svart ram som på bilden över. skulle i såna fall ha en i svart.








Emmaljunga scooter 2.0
Mått och vikt
Vikt chassi inkl. sittdel: 10,1 kg
Vikt hjul: 1,9 kg
Yttermått ihopfälld: 88x53x52 cm
(inkl hjul, längd x bredd x höjd)

Sittdel


  • justerbart ryggstöd (upp till 135°)
  • extra långt viloläge
  • fast monterad sittdel (ej vändbar)
  • avtagbar och justerbar sufflett för gott skydd mot vind- och sol
  • sufflett med bakficka