10 september 2011

Livet - Gästblogga



Livet kan vara tufft livet kan vara hårt.

Men i slutändan är det ändå din familj, ditt eget blod, dina barn som betyder mest i världen.

För vad vore väl den utan våra barn?

Inte lika rolig och underbar.

Vår framtid, din framtid, allas framtid.

Ta ingenting för givet sånt är livet.

Njut av dom små stunder som vissa tar för givet

Frisk luft, Fåglarnas sång, Solen som värmer mot din hud.

Livet... Leva... Andas...
 
gästbloggat skrivet av Daniel

Gästblogga: Från Uppsala: Pappa

Våran älskade prinssesa ligger så oskyldigt och stilla och sover i sin säng. Men rätt som det är så vaknar hon och säger




: Dunna mage ta bot.

Jag önskar man bara kunnde säga hokus pokus så var det bort, men så enkelt är det inte.

Hon kämpar på så gott hon kan. Hon är liten men stark. Igår var hon jätte pigg på kvällen, när det onda släpte lite. Hon blev som en ny människa. Hon blev som den prinssesa som mamma och pappa känner (våran lilla pippi). Men det höll i sig tills idag nu har hon haft ont igen. Men hon är en riktig kämpe. Jag förstår att hon är trött och sover mycket för nu har hon kämpat på mot den elaka magen i över en veckas tid. Men hon klarar allt. Det vet jag sånt känner man bara som förälder som mamma som pappa, (man ger aldrig upp).

Vi hoppas att få komma hem till våran hemmort bort från Uppsala på måndag. Men det är inte 100% säkert ännu, beror lite på hur hon mår. Men det känns som det blir så. Jag hoppas det i alla fall innerligt. Inte bara för hennes skull utan för hela våran familjs skull. Saknar er otroligt mycket. Min underbara fru och bästa mamma till våra barn. Saknar även mina små pojkar där hemma som undrar vart pappa är. Saknar er ännu mer speciellt när min lilla son ringer på telefon och säger:

pappa ja sakna dig och ja älska dig.

Vad gör man mer en och säger jag älskar dig med och saknar dig med. Förklarar att pappa måste vara på sjukhuset med din syster för hon har ont i magen och måste få medecin av doktorn så hon blir frisk.

Men jag kommer snart hem mina älskade små pojakar och älskade fru. Tar bara lite tid. Viktigast är att hon blir frisk nu i alla fall. Resten av världen får vänta.

Jag vet även att våran dotter saknar sin mamma där hemma väldigt mycket. Hon har sakt

: ja sakna mamma vill hon ska komma.

Men vi kommer snart hem.

gästbloggat skrivet av Daniel

9 september 2011

TRodde jag skulle dö...

I onsdag så kom camilla över så skäckade lite mat och umgikt och barnen älskar när hon är här får dom får så mycket uppmärksamhet. Men strack efter hon hade stängt dörren så sa det bara puff näst till 40 g feber. trodde ajg skulle dö. ingen kännsel i tår eller fingrar. blod var som still och jag hakade tänder och skakade.

Men dagen efter var det forfarde högt ca 40 grader så efter lunch kom farmor och hjälpte så jag kunde sova sen senare gick hon hem hon mådde inte heller bra. Men under kvällen i går så försvann febern och dig är den som bort blåst i dag har jag bara lite ont när jag sväljer. och sen har jag ont av tråden som sitter fast i mina framtänder som har slämp så jag har en halv tunga som är irreterad. skitt jobbigt att prata.

Så id ag är det fredag och wille har hunnit blivit klippt och badat så nu är det lill herren som ska med bada och klippas sen blir det lunch. hej så läng.e

7 september 2011

ska skaffa en till uppsala.

Clas Ohlson - PMR EXIBEL FX-27

Spar pengar, prata i radio istället för mobiltelefon! Perfekt att använda mellan bilar, snöskotrar, motorcyklar, båtar etc. Mellan dig och barnen i skidbacken!?

PMR Exibel FX-27. En enkel kommunikationsradio med 8 kanaler, bältesclips, volymjustering och ställbar mellan normal eller låg uteffekt. Räckvidd upp till 3 km. 2-pack. Drivs med 3 x AAA/LR03- batterier (medföljer ej.) Art. nr. 1- Antal Köp
36-3211 249,00 st.

6 september 2011

Vågar knappt ersänna det men gör det än då,,,

För varje gång jag tar upp ett fönster med min blogg och jag ser den gröna dubbel vagnar blir jag mer och mera kär. jag verkligen gillar den på alla sätt och speciellt när allt går framåt med uttsende och allt annat så skulle denna kunna vara en vagn för oss för jag merker att ingen vill sitta där under så jag vet intehur länge till vi behöver vagn eller inte om det är nödvändigt. eller hur vi ska göra.

vi har ju inte än bil för det heller . änu det ska bli en större men sen om vi får in vagnarna vi vill få in går in.

5 september 2011

Kanske undrar ?

Ni kanske undrar hur det går för tössa biten och hennes far.

I fredag morgon åkte dom in och sen vidare till uppsala. Jag och camilla åke ditt och lämnade det nödvändigaste för att klara sig där uppe. så lite mat och kläder fick dom.  men under dom timmaran vi var där så pratade hon inte mycket hon viste mera att vi var där. vilket var skönt i sig men jobbigt att se henne så dålig hon bara låg där och mådde skitt.

under dom timmaran vi var där och hälsade på så passade morfar och mormor dom små vilket var så snällt och det som värme mest var nog att disken var borta när jag kom hem och wille hade fått sin 3 års cykel av dom så han var så stolt. Tack pappa och Jaana fär ni gjorde en härlig dag för william samt maxi.

när vi kom hem så måste inte pojkar så bra mera maxi hade feber och var hängig. så camilla tog så vi gick utt så alla höll sig vakna tills det var sängdax. vi köpte mat på målet så vi ått lite sen ar så gott med lite mat i magen.  natten som kom var maxi skitt jobbig med fan feber och så varm och svettig. men vi fick någon timme sömn.

I går då söndag så ringde cassi och sa att hon mådde bättre men hög morfin drop samt extra luft och allt så var hon lite piggare till och från så i går orkade hon titta lite på tv och film och gå till toan som är säkert 15 steg från säng till toa vilket var starkt av henne fast det gjorde ont. Vill inte skrytta eller jo det får jag min blogg . Hon är så jäkla stark ska ni veta. har alldrig träffat på någe tuffare tjej. och det är många som säger.
Att skänna cassandra är som att skänna pippi  långstrump lite tuff och stark. och unik.

en annan sak danne ringde om på lunchen var att på Måndagar så kommer målar verkstan och hon ville gå ditt och hon gick hella vägen till målarverktan vilket är lång koridor. och sen satt hon i dannesknä under tiden hon målade kan ni tänka er att orka det, vi har fått höra att folk som är äldre än hon behöver ha blöja för dom inte orkar eller kan gå till toan för det gör så ont hon går och målar hon är så stark. men efterrått var hon hellt slut sa danne men det förstår man .

Mammas och pappas älskling.

önskande

Jag är barn vagns tokig men jag ska inte köpa någon ny nu ... ska väll aldrig säga aldrig.

Översikt

Mountain Buggy Duo - smidig sida vid sida vagn som är perfekt för både gatan och terräng.

Funktioner:
- individuellt justerbara suffletter med utfällbara solskärmar
- avtagbar bygel
- 12" lufthjul
- svängbara framhjul med låsfunktion
- fotbroms
- varukorg som klarar upp till 5kg
- lätt avtagbart tyg
- flaskhållare
- ställbart handtag
- tittluckor i suffletter
- enkel hopfällning i 2- steg med enkelt avtagbara hjul


Vagnen har alluminiumram och väger endast 16,5kg.
Total maxbelastning 50kg.

som jag visade med förra inlägget så har vi i dag en vibe en emma och en sulky, cassandra väger till och från förmycket för alla vagnar under hennes behandling. och då i bland känns viben lite som att denär max belastad , och en sådan här vagn klara 50kg vilket då båda barnen som sitter måste väga 25 kg vardra.


Bugaboo Donkeys unika konstruktion gör det smidigt för dig att växla mellan att transportera ett eller två barn utan att behöva byta vagn. Du ställer enkelt om mellan att köra din Bugaoo Donkey i lägena MONO (ensamt barn), DUO (ett sittande och ett liggande barn) eller TWIN (två liggande eller sittande barn alt. ett liggande och ett sittande). Du kan gå hemifrån på morgonen med två barn (med vagnen i duoläge). När du har lämnat det ena barnet på dagis fortsätter du med enbart det minsta barnet i din smidiga monovagn.



Bugaboo Donkey har oöverträffade förvaringsmöjligheter. Både den stora bagagekorgen under sitsen och den avtagbara bagagekorgen på sidan expanderar när du ställer om vagnen från mono- till duoläge.


Bugaboo Donkey har, precis som Cameleon, naturligvis även ett tvåhjulsläge som gör den lämplig för alla underlag, inklusive snö och sand.


Detta bör du veta om din Donkey

- Mått (ihopfälld): 87 x 60 x 40 cm
- Bredd (uppfälld): MONO 60 cm DUO/TWIN 74 cm
- Vikt: MONO 13kg DUO/TWIN 15kg
- Förvaring: Bagagekorg (under vagn) 28L / 10kg & Sidokorg: 18-22L / 5kg
- Justerbart handtag
- Fempunktsbälte med justerbara axelkuddar
- Hjul: 10" swivelhjul & 12" bakhjul (luftfyllda)


så fick jag drömma och önska att den kunde hålla våran vikigt klass så skulle denna bli min men den kostar oxå 12 000

Barnvagns djungel! del2

Barn vagnar och dom går...

Vi har värden näst minsta bil till en 3 barns familj  och alla vill sitta mer eller mindre i vagn. hur löser man det.
vi får inte in  en dubbel i vårat bak på bilen så det måste bli någe annat allternativ.


 Vi skaffe oss denna sulky och den tar bara 15 kg men det det går lite mera. kanon vagn att ha och ligga i bilen när det är någon som vill sitta.
Denna skaffades för att cassi och någon av pojkarna ska kunna sitta med. men i bland så undrar jag om någon a dom gillar att sita där back... ingen är precis överlykling att sitta där... vet att maxi är välldigt grinig av att sitta där,.


Här är länken med dom gammla vagnarna.
http://daimbiten.blogspot.com/2011/02/vara-vagnar-under-aren.html