19 februari 2011

semel bakning




Semlor: ungn 250C 8-10 min


100 g smör


3 dl mjölk


50 g jäst


½ tsk salt


1 dl socker


1 ägg


½ hjortronsalt


knappt 1 liter mjöl.




Smält smör och häll i mjölken och bli 37 finger varmt, smula jästen och häll i vätskan till sätt salt , socker degspat och ägg, blanda salt och mjöl och häll i och blanda till en smidig deg.




Rulla till runda bollar och lägg under handduk i 30 min och sen pensla med ägg och in i ungen .


låt dom kallna innan ni gör semlor med grädde.




Fyllning 150 g mandelmassa : lägg i en bit mandelmassa , Ev kan massan fösrs röras mjuk och smiddig med lite grädden till graneringen. ca 12-15 st






pizza till lunch!

Grund deg till pizza. Grader 225- 250C
25 g jäst
2½ dl ljumet vatten
2 msk olja
½ salt
6-7 vetemjöl.

Pizza deg : smula jästen och blada utt med vatten tillsätt olja och mjöl och arbeta ihop den till en deg. Knåda den smidig på bakbord , jäs degen överteckt ca 1 timme och förebered under tiden pålägg.

Gräddning : grädda pizzorna i mitten av ungen runda pizzor ca 10 min, bakplåts stor pizza ca 15-20 min.

Tips från mannen olja in´under och över pizza blir mindre torr samt lossnar hellt från plåten,







18 februari 2011

tjuvar

I torsdag när jag skulle hämta hem barnen så hittade jag inte cassis skol väska. med regn kläder och extra ombytte.... men wille väska bredvid hängde fin kvar och hur i fan kan man ta någon annans.. lärarna trodde att den kan ha hamnat någon annan stan om det är någe barn som har tagit och till sitt försvar var att många gilla rosa och prinsessor oh det är vad cassi hade på sin väska från disney. Så ingen väska fins kvar fick jag som svar i dag vilket vart dåligt att någon snor saker från mitt barn från vårat dagis.

Så i dag har jag polis anmält ärendet och det känns fan inge roligt att behöva så på tisdag ska jag sätta upp en lapp till den som gjorde eller känner sig träffad att lämna tillbaka väskan.

I dag har det varit en så där jobbig dag med barnen och sen så har danne fått kommit fram till en vikigt person efter så där 2 veckors ringande så nu får vi se om det blir någe nästa vecka. och så vrider dom och gör så att danne ska vara dålig på någe sätt blir så förbanna skulle gärna vara med och säga ett och annat.

i morgon ska det bli semlor bakat här hemma det ska bli gott!

16 februari 2011

onsdag och barnen lämnats på dagis vilket gick bra.

Väll hemma är det villa på min lista ljust nu är så trött hella tiden tack vara störningarna på nätterna som maxi tappar napp och är orolig. men inte några tänder än vad jag ser som är på väg.

Annars är det som vanligt hemma i väntas tider på hur framtiden ska bli,.

ska sälja massor av barn kläder och saker samt min easy walker vagnen så får se om man får den såld vore inte hellt fel i kassan med lite extra pengar.