7 mars 2009

Lindex Kampanjen Kvinn till kvinna

Kvinna till Kvinna

Under våren 2008 kom två kvinnor till oss på Lindex och berättade om sitt arbete för att stärka kvinnors rättigheter. Deras mål var att flickor och kvinnor i hela världen skulle ha möjlighet att själva göra egna val om sina liv och sina kroppar. De hade visioner och berättade om sitt arbetssätt för att nå en förändring. De gav oss hopp. Vi gav dem vårt långsiktiga stöd.



Kvinna till Kvinna är en svensk organisation som tillsammans med lokala kvinnoorganisationer i konfliktdrabbade länder stödjer kvinnor att bli aktörer istället för offer. Organisationerna hjälper kvinnor både rättsligt och psykiskt.



De stärker och vidareutbildar kvinnliga politiker. De motverkar våld mot kvinnor och människohandel, påverkar lagar och utbildar poliser. De informerar kvinnor och män om kvinnors mänskliga rättigheter. De arbetar med kvinnors hälsa och för sexuella och reproduktiva rättigheter. Allt det arbete som Kvinna till Kvinna gör har som mål att skapa en förändring som innebär att flickor och kvinnor får makt över sina kroppar, möjligheter att själva göra egna val om sina liv, makt att fatta beslut och rätt att få tillgång till samhällets resurser. Läs mer om Kvinna till Kvinna på deras hemsida http://www.kvinnatillkvinna.se/





http://www.lindex.com/se/products/productcategorystartpage.aspx?id=7849&subid=3028891



Hon som har skappat dena kollektion för att stödja Kvinna till Kvinna heter Maja Olsbo

Hon har designat den fina accessoar-kollektionen som består av handväska, bälte, halssmycke, armband och örhänge



20% av försäljningen går till kvinna till kvinna.

Inga kommentarer: