13 mars 2011

Rotfruktgratäng med kassler


Rotfruktsgratäng med kassler
Receptet är beräknat för 4-5 personer
500g kassler
500g potatis
2 stora mörötter
1 palsternacka
1 purjolök
1 msk timjan
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven ostpeppar

Värm ugnen till 175°. Skala potatis, morötter och palsternacka.
Skär rotfrukterna i skivor och lägg i en stor ugnsfast form. Skär kasslern i mindre kuber och vänd ner den med rotfrukterna. Vänd samtidigt ner hälften av den rivna osten.
Blanda grädde och mjölk i en mindre skål och krydda med timjan. Häll blandningen över gratängen och rör om så att allting blandas och fördelas väl. Strö över resten av osten och krydda med peppar.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Servera tillsammans med en sallad.

Inga kommentarer: