13 mars 2011

chokladkaka med hallongrädde


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 8-10 bitar
Ingredienser
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad. 70 %
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl
GARNERING
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
200 g hallon
mynta
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med diameter ca 24 cm.2. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler.4. Vispa grädden. Blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.5. Servera kakan med hallongrädden garnera med hallon och mynta.

Inga kommentarer: